Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- Yarım paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 3 3, 5 su bardağı un
İçi için;
- Kaşar peyniri ve lor peyniri karışımı
Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım .
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp 1 saat oda sıcaklığında mayalandıralım.
- Dilerseniz de akşamdan hamuru yoğurup buzdolabında sabaha kadar mayalandırabilirsiniz.
- Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım.
- İçerisine peynir harcımızdan koyup yuvarlayalım.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder