Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk pirzola (tavuk göğsü)
  • Yarım kg ıspanak
  • 3 adet kırmızı kapya biber +2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet sarı dolmalık biber
  • 1 fiske tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Marine için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak ezilmiş

    Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Yapılışı ilk olarak pirzola tavuk etlerimizi bütün baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım .
  • Daha sonra üzerini streçleyip buz dolabında 1 saat bekletelim diğer taraftan ıspanakları temizleyip yıkayalım ve tavaya koyalım .
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve tuzunu ekleyip ıspanak suyunu salıp çekene kadar pişirip bir taba alalım .
  • Aynı tavada kırmızı kapya biber ile sarı dolmalık biberlerimizi uzun ince doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir iki dakika çevirip alalım.
  • Dinlenmiş marina olmuş tavuk etlerimizi düz bir zemine serip içine bir yemek kaşığı kavrulmuş ıspanak harcımızdan koyalım.
  • Onun üzerine de hafif yağda kızarttığımız kırmızı ve sarı birerlerden birer ikişer adet koyup sıkı sıkı saralım.
  • En son açılmasın diye kürdanla tutturalım ve fırın tepsisine veya borcama dizelim.
  • Fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt veya folyo ile kaplanır .
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20- 25 dakika bu şekilde pişirilir .
  • Daha sonra üzeri açık bir şekilde 15 dk tavuklar hafif kızarana kadar pişirip fırından alalım sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not : malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder