Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet tavuk pirzola (tavuk göğsü)
- Yarım kg ıspanak
- 3 adet kırmızı kapya biber +2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet sarı dolmalık biber
- 1 fiske tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Marine için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak ezilmiş
Sebzeli Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Yapılışı ilk olarak pirzola tavuk etlerimizi bütün baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım .
- Daha sonra üzerini streçleyip buz dolabında 1 saat bekletelim diğer taraftan ıspanakları temizleyip yıkayalım ve tavaya koyalım .
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı ve tuzunu ekleyip ıspanak suyunu salıp çekene kadar pişirip bir taba alalım .
- Aynı tavada kırmızı kapya biber ile sarı dolmalık biberlerimizi uzun ince doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir iki dakika çevirip alalım.
- Dinlenmiş marina olmuş tavuk etlerimizi düz bir zemine serip içine bir yemek kaşığı kavrulmuş ıspanak harcımızdan koyalım.
- Onun üzerine de hafif yağda kızarttığımız kırmızı ve sarı birerlerden birer ikişer adet koyup sıkı sıkı saralım.
- En son açılmasın diye kürdanla tutturalım ve fırın tepsisine veya borcama dizelim.
- Fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt veya folyo ile kaplanır .
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20- 25 dakika bu şekilde pişirilir .
- Daha sonra üzeri açık bir şekilde 15 dk tavuklar hafif kızarana kadar pişirip fırından alalım sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
- Not : malzemeyi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder