İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kıyma (Dana kıyma kullandım orta yağlı)
- 1 orta boy soğan (Rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı kimyon (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı galeta unu
İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bu tarifi yapacaksak kıyma baharatlarla beraber en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmeli. Dinlenen kıyma çok daha lezzetli ve yumuşak oluyor püf noktası budur.
- Kıyma, limon suyu, kimyon, karabiber, karbonat ve tuzu bir kaba alalım ve 10 dk. Yoğuralım.
- Daha sonra üzerini streçleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
- Dinlenen kıymaya rendelenmiş ve suyu atılmış sadece posası olacak şekilde soğanı ekliyoruz.
- Galeta unu ve rendelenmiş sarımsağı da ekleyip 15 dk iyice yoğuruyoruz.
- İnce uzun olacak şekilde şekil veriyoruz ve tavada çok çok az yağda kızartıyoruz.
Ben döküm tavada yaptığım için yağ vs. Kullanmadım tıpkı dışarda yediğimiz o yumuşacık ve lezzetli köfteler var ya onlar gibi bir akşam yemeğim oldu♥️ mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum köfte yaparken tereddütleriniz oluyorsa bu tarif tam size göre. Ben yanında bulgur pilavı közlenmiş biber domates tercih ettim. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder