Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- Zeytinyağı/sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- Lavaş ekmeği
Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı
- Tavukları yüzünü geçecek kadar suda iyice haşlayın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve zeytinyağına baharatlarını ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavukları ekleyin ve iyice kızartın.
- Lavaşı tavukların üzerindeki yağa bastırın ve sonrasında içine tavuğu ve maydanoz, domates ve soğandan hazırladığınız salatayı koyup sıkıca dürüm yapın.
Not: tantuniyi en lezzetli kılan şeylerin başında yanındaki mezeleri gelir. Soğanları piyazlık doğrayıp tuz ve maydanoz ekleyip güzel bir meze hazırlayıp dürümün içine sarın. Bir de bol bol limon sıkıp tantuninin lezzetini artırmayı unutmayın🥰.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🙃.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder