Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 kase herhangi bir peynir
- Maydanoz
Ara katları için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- İç harcı için kaşar peyniri, rendelenmiş peynir ve ince kıyım maydanoz karıştırılır.
- Hamur istenilen büyüklükte parçalara bölünür ve yufka şekline getirilir.
- Yufkanın her tarafına yağ sürülür ve peynirli karşımdan bırakılarak karşılıklı kenarlar yağlanır katlanır.
- Daha sonraki iki kenar yağlanmadan katlanır ve elle veya merdaneyle inceltilir.
- Isıtılmış yağlanmış tavada kabarcık oluşunca çevrilerek pişirilir.
- Pişirme esnasında sık sık çevirmek gerekli.Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder