20 Mayıs 2021 Perşembe

Annemin Yarım Asırlık Mayasız Yemelere Doyum Olmayan Katmer Gözleme Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 kase herhangi bir peynir
  • Maydanoz

Ara katları için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Yapılışı

  • Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • İç harcı için kaşar peyniri, rendelenmiş peynir ve ince kıyım maydanoz karıştırılır.
  • Hamur istenilen büyüklükte parçalara bölünür ve yufka şekline getirilir.
  • Yufkanın her tarafına yağ sürülür ve peynirli karşımdan bırakılarak karşılıklı kenarlar yağlanır katlanır.
  • Daha sonraki iki kenar yağlanmadan katlanır ve elle veya merdaneyle inceltilir.
  • Isıtılmış yağlanmış tavada kabarcık oluşunca çevrilerek pişirilir.
  • Pişirme esnasında sık sık çevirmek gerekli.Deneyen herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder