Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 4,5 su bardağı ılık su
- Yeteri kadar tuz
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ ve tereyağını tencereye alalım eriyince arpa şehriyeyi ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyenin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pilavlık bulgur ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine suyunu ekleyip yeteri kadar tuz ilave ederek orta ateşte kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Suyunu tamamen çekip pişen pilavı ocaktan alalım, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika demlenmeye bırakalım.
- Demlenen pilavımızı servise hazırlayalım.
🌹 afiyet olsun 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder