14 Mayıs 2021 Cuma

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4,5 su bardağı ılık su
  • Yeteri kadar tuz

    Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağ ve tereyağını tencereye alalım eriyince arpa şehriyeyi ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.
  • Kavrulan şehriyenin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pilavlık bulgur ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine suyunu ekleyip yeteri kadar tuz ilave ederek orta ateşte kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.
  • Suyunu tamamen çekip pişen pilavı ocaktan alalım, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika demlenmeye bırakalım.
  • Demlenen pilavımızı servise hazırlayalım.
  • 🌹 afiyet olsun 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder