14 Mayıs 2021 Cuma

Baklava Tarifi

 

Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sut
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • Alabildiği kadar un (Yaklaşık 2 buçuk su bardağı)

Üzeri için:

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı

İçi için:

  • Ceviz
  • Mısır nişastası

    Baklava Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve şu kaynatılır. Limon sıkılıp içine atılır. Altı kısılır ve yarım saat kaynatılır. İçinden limon alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur için tüm malzemeler karıştırılır. Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamur 40 bezeye ayrılır. Üstü kapalı 15 dk dinlendirilir.
  • Bezeler nişastayla çay tabağı büyüklüğünde açılarak araları nişastalanıp üstüste dizilir. 14+14+12 şeklinde 3 tane kule yapılır. Az bekletilir. Üzeri örtülür.
  • Baştaki yapılan kuleden başlanır. Elle hafif açılır.
  • Arkalı önlü çevire çevire yavaşça merdaneyle açılır. Olabildiğince ince açılmalı.
  • Büyük kare borcam üzerine konur ve ona göre bir kısmı kesilir. Tepsiye yerleştirilir ve yanda kalan parçalar da üzerine konur. Ceviz serpilir.
  • Daha sonra diğer kule aynı şekilde açılır. Ceviz serpilir. En son kule aynı şekilde açılır. Düz olan kısım yukarı gelecek şekilde dizilir.
  • Tereyağ kısık ateşte erilir.
  • Tel süzgeçten süzülüp köpüğü alınır.
  • Sıvı yağ ve zeytin yağla karıştırılır. Yavaşça baklavanın üzerine dökülür.
  • Fırın 180 dereceye ayarlanır.
  • Isınınca baklava konur. Yarım saat kadar böyle pişirilir( hafif kızaracak) daha sonra 160 dereceye düşürülür ve altın sarısı renge gelinceye kadar pişirilir.
  • Baklava fırından çıktıktan yarım saat sonra ( ılık olacak) şerbeti kepçeyle yavaş yavaş dökülür. 2-3 saat bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder