Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram makarna
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 500 ml süt
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
- Bir tutam muskat rendesi
- Arası için yumuşak beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz, ama tam pişmemesi gerek.
- Arından bir tencerede tereyağını ve unu kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz unun üzerine sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip karıştırıyoruz.
- Makarnanın suyundan 1 kepçe sosa ilave edip karıştırıyoruz.
- Haşladığınız makarnanızı, beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve yarısını fırın kabınıza aktarıyoruz.
- Üzerine beyaz peynir ufalıyoruz.
- Geriye kalan makarnaları da peynirin üzerine yerleştiriyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştiriyoruz.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder