17 Mayıs 2021 Pazartesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram makarna
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tutam muskat rendesi
  • Arası için yumuşak beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz, ama tam pişmemesi gerek.
  • Arından bir tencerede tereyağını ve unu kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz unun üzerine sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip karıştırıyoruz.
  • Makarnanın suyundan 1 kepçe sosa ilave edip karıştırıyoruz.
  • Haşladığınız makarnanızı, beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve yarısını fırın kabınıza aktarıyoruz.
  • Üzerine beyaz peynir ufalıyoruz.
  • Geriye kalan makarnaları da peynirin üzerine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştiriyoruz.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder