Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Az miktarda dereotu
Sos için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 su bardağı su
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Tencerede suyu kaynatalım.
- Yeterince tuz atıp ikiye uzunluğuna böldüğümüz kabakları bu suda haşlayalım.
- Kabaklar yumuşayınca (ama çok haşlamayın dağlamasın ) çıkartalım.
- Ayrı tavada soğanları kıyma ve sarımsakları ile kavuralım, salçayı ve baharatları ilave edip az kavuralım.
- Dereotuyu doğrayıp ilave edelim.
- Yarım çay bardağı su ilave edip 1-2 çevirip kapatalım.
- Kabakların içini tatlı kaşık yardım ile temizleyelim.
- Kabakların içini kıyma ile dolduralım.
- Sos hazırlayalım, salça, su, tuz ve yağı karıştırıp kabakların üzerine gezdirelim.180 derecede fırında 20 dakika pişirelim.
- Sonradan rendelenmiş kaşarı kabakların üzerine gezdirelim. Ben miktarı az tuttum diyete uygun olsun diye, siz dilerseniz her yeri kaplayacak şekilde serpiştirin.
- Peynirler eriyince sıcak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder