17 Mayıs 2021 Pazartesi

Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi

 

Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az miktarda dereotu

Sos için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzerine

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Çok Hafif Ve Çok Lezzetli Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Tencerede suyu kaynatalım.
  • Yeterince tuz atıp ikiye uzunluğuna böldüğümüz kabakları bu suda haşlayalım.
  • Kabaklar yumuşayınca (ama çok haşlamayın dağlamasın ) çıkartalım.
  • Ayrı tavada soğanları kıyma ve sarımsakları ile kavuralım, salçayı ve baharatları ilave edip az kavuralım.
  • Dereotuyu doğrayıp ilave edelim.
  • Yarım çay bardağı su ilave edip 1-2 çevirip kapatalım.
  • Kabakların içini tatlı kaşık yardım ile temizleyelim.
  • Kabakların içini kıyma ile dolduralım.
  • Sos hazırlayalım, salça, su, tuz ve yağı karıştırıp kabakların üzerine gezdirelim.180 derecede fırında 20 dakika pişirelim.
  • Sonradan rendelenmiş kaşarı kabakların üzerine gezdirelim. Ben miktarı az tuttum diyete uygun olsun diye, siz dilerseniz her yeri kaplayacak şekilde serpiştirin.
  • Peynirler eriyince sıcak servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder