17 Mayıs 2021 Pazartesi

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi

 

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Hazır kakaolu pandispanya kek (Pastaban)

Keki ıslatmak için;

  • Süt

İçi harcı için;

  • 1 paket kakaolu pasta kreması (Kutunun üzerinde yazan süt ve tereyağ)
  • Damla çikolata
  • 1 adet büyük muz

Ganajı için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

Üzeri için;

  • 2 adet farklı renkte şeker hamuru
  • (Pakmaya)
  • Nişasta

    Şeker Hamurlu Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk önce çırpma kabında pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayıp buzdolabında biraz bekletin.
  • Kreması kıvam alınca buzdolabı poşetini ortadan ikiye bölüp geniş bir tabağın üzerine serin. (keki daha sonra başka bir tabağa almak isterseniz kolaylık olması için)
  • Tabağın orta kısmına kekin üst kısmı alta gelecek şekilde koyun. (böylece alt kısmı üstte olacağı için biraz daha düz duracak)
  • 3 yemek kaşığı kadar kekin üzerine süt gezdirin.
  • Yaptığınız kremayı üzerine düzgün bir şekilde sürün. (çok az bırakın en son kenarlara sürülecek)
  • Üzerine çok ince olmayacak şekilde dilimlenmiş muzları yerleştirip damla çikolata serpiştirin.
  • Diğer kekin iç kısmına yine 3 yemek kaşığı süt gezdirip üzerine kapatın. Yanlardaki kalan boşluklara kremadan sürüp düzeltin.
  • Ganajı için orta boy bir tavaya kremayı koyup biraz ısıtın. (krema kaynamasın)
  • Isınan kremaya çikolatayı ekleyip iyice çırpın. Yavaşça kekin her yerine sürün. Akşam yaparsanız mümkünse 1 gece kadar bekletin. Sabah yapacaksanız enaz 6-7 saat bekletin (çok hafif yapışkan bir halde olması yeterli elinizle kontrol edebilirsiniz)
  • Kekiniz hazır hale gelince yavaşça süsleyeceğiniz tabağa alıp buzdolabı poşetini alttan çekin.
  • Tezgaha veya hamur matına biraz nişasta serpiştirip üzerini kaplayacağınız şeker hamurunu iyice yoğurun.
  • Kekin boyutuna göre açıp yavaşça üzerine koyun. (çok açmayın çok ince olur) elinizle aşağıya doğru düzeltin. Ütü aparatı varsa onunla düzeltin yoksa elinizle hafif bastırın.
  • Kenarındaki fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. (kalan hamuru buzdolabı poşetine koyabilirsiniz) süslemek için diğer hamuru nişasta ile tekrar yoğurup uzunlamasına açın.
  • Biraz kalın ve biraz ince şeritler kesin. Pastanın alt kenar kısmını çok az fırça yardımıyla ıslatın ve yaptığınız şeridi etrafına sarın. Yine üzerine şeritleri koyacağınız yeri ıslatıp çaprazlama yerleştirin.
  • Güller için kalan hamuru açıp çay bardağının ağzı ile 4 yuvarlak çıkartın.
  • Hafif üst üste gelecek şekilde koyup sarın.
  • Ortadan ikiye kesin. (güller çok büyük olursa alt kısmından biraz kesin) yine hafif sulayıp gülleri yerleştirin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın.
  • Buzdolabında 1 gece bekletin. (ben sabah hazırladım şeker hamuru süslemesini akşam yaptım ertesi gün servise çıkarttım) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder