Şeker Hamurlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır kakaolu pandispanya kek (Pastaban)
Keki ıslatmak için;
- Süt
İçi harcı için;
- 1 paket kakaolu pasta kreması (Kutunun üzerinde yazan süt ve tereyağ)
- Damla çikolata
- 1 adet büyük muz
Ganajı için;
- 1 paket sıvı krema
- 160 gram bitter çikolata
Üzeri için;
- 2 adet farklı renkte şeker hamuru
- (Pakmaya)
- Nişasta
Şeker Hamurlu Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce çırpma kabında pasta kremasını üzerinde yazıldığı şekilde hazırlayıp buzdolabında biraz bekletin.
- Kreması kıvam alınca buzdolabı poşetini ortadan ikiye bölüp geniş bir tabağın üzerine serin. (keki daha sonra başka bir tabağa almak isterseniz kolaylık olması için)
- Tabağın orta kısmına kekin üst kısmı alta gelecek şekilde koyun. (böylece alt kısmı üstte olacağı için biraz daha düz duracak)
- 3 yemek kaşığı kadar kekin üzerine süt gezdirin.
- Yaptığınız kremayı üzerine düzgün bir şekilde sürün. (çok az bırakın en son kenarlara sürülecek)
- Üzerine çok ince olmayacak şekilde dilimlenmiş muzları yerleştirip damla çikolata serpiştirin.
- Diğer kekin iç kısmına yine 3 yemek kaşığı süt gezdirip üzerine kapatın. Yanlardaki kalan boşluklara kremadan sürüp düzeltin.
- Ganajı için orta boy bir tavaya kremayı koyup biraz ısıtın. (krema kaynamasın)
- Isınan kremaya çikolatayı ekleyip iyice çırpın. Yavaşça kekin her yerine sürün. Akşam yaparsanız mümkünse 1 gece kadar bekletin. Sabah yapacaksanız enaz 6-7 saat bekletin (çok hafif yapışkan bir halde olması yeterli elinizle kontrol edebilirsiniz)
- Kekiniz hazır hale gelince yavaşça süsleyeceğiniz tabağa alıp buzdolabı poşetini alttan çekin.
- Tezgaha veya hamur matına biraz nişasta serpiştirip üzerini kaplayacağınız şeker hamurunu iyice yoğurun.
- Kekin boyutuna göre açıp yavaşça üzerine koyun. (çok açmayın çok ince olur) elinizle aşağıya doğru düzeltin. Ütü aparatı varsa onunla düzeltin yoksa elinizle hafif bastırın.
- Kenarındaki fazla kısmı bıçak yardımıyla kesin. (kalan hamuru buzdolabı poşetine koyabilirsiniz) süslemek için diğer hamuru nişasta ile tekrar yoğurup uzunlamasına açın.
- Biraz kalın ve biraz ince şeritler kesin. Pastanın alt kenar kısmını çok az fırça yardımıyla ıslatın ve yaptığınız şeridi etrafına sarın. Yine üzerine şeritleri koyacağınız yeri ıslatıp çaprazlama yerleştirin.
- Güller için kalan hamuru açıp çay bardağının ağzı ile 4 yuvarlak çıkartın.
- Hafif üst üste gelecek şekilde koyup sarın.
- Ortadan ikiye kesin. (güller çok büyük olursa alt kısmından biraz kesin) yine hafif sulayıp gülleri yerleştirin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın.
- Buzdolabında 1 gece bekletin. (ben sabah hazırladım şeker hamuru süslemesini akşam yaptım ertesi gün servise çıkarttım) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder