15 Mayıs 2021 Cumartesi

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 4 yumurta

Kreması İçin

  • 500 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Üzeri İçin

  • Benmari eritilmiş çikolata

    Ekler Tarifi Yapılışı

  • Yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca tuz ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
  • Topaklanma düzelecek karıştırmaya devam edin. Hazır olan hamurunuzu ılımaya bırakıyoruz. Yumurta pişmeyecek sıcaklığa gelince yumurtaları tek tek ekliyoruz.
  • Önce kaşıkla 3 cü yumurtadan sonra mikser ile çırpıyoruz. Sıkma torbası ile uzun şeritler halinde tepsiye diziyoruz.
  • Parmağımızı su ile hafif ıslatarak kenarlarını düzeltelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Kreması için kremşanti tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişiriyoruz tereyağını ekleyip kapatıyoruz. Soğuyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikserden çekiyoruz.
  • Pişen ekleri bıçak ile iki ayırıyoruz. Sıkma torbasına aldığımız krema içine doldururuz. Kapaklarını çikolataya batırıp kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder