28 Mayıs 2021 Cuma

Et Sote Tarifi

 

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • Tuz

    Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  • Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
  • Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
  • 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.  Et sote yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder