Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 500 g kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- Tuz
Et Sote Tarifi Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
- Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
- Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
- 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Et sote yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder