20 Mayıs 2021 Perşembe

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından iki parmak eksik haşhaş
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Muhallebisi için ;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için ;

  • Yeterince hindistan cevizi

    Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynara çıktıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. 🍬.
  • Revani için şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Çırparken ara ara ılık suyu ekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
  • Söndürmeden karışana kadar çırpıp yağladığımız diktörtgen borcama döküyoruz. 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü pişiriyoruz. 🍰.
  • Muhallebi için kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp çırparak pişiriyoruz. Altını kapatıp ılıdıktan sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpıyoruz. 🍧.
  • Pişen revaniyi fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  • Tamamen çekene kadar bekletip muhallebiyle üzerini kapatıyoruz.
  • Hindistan cevizi serperek isteğe göre süslüyoruz.
  • Birkaç saat dinlendirerek servis ediyoruz. (zamanınız varsa bir gün önce yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha oturmuş olacaktır. )🍴Haşhaşında verdiği lezzetle bu mükemmel revaniyi denemenizi tavsiye ederim 💕💕Deneyeceklere afiyet olsun☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder