Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağından iki parmak eksik haşhaş
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Muhallebisi için ;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için ;
- Yeterince hindistan cevizi
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynara çıktıktan sonra 10 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. 🍬.
- Revani için şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Çırparken ara ara ılık suyu ekliyoruz.
- Diğer malzemeleri ekleyip un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- Söndürmeden karışana kadar çırpıp yağladığımız diktörtgen borcama döküyoruz. 175 derece fırında yaklaşık 35 dakika kontrollü pişiriyoruz. 🍰.
- Muhallebi için kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp çırparak pişiriyoruz. Altını kapatıp ılıdıktan sonra vanilya ve kremşantiyi ekleyerek mikserle çırpıyoruz. 🍧.
- Pişen revaniyi fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- Tamamen çekene kadar bekletip muhallebiyle üzerini kapatıyoruz.
- Hindistan cevizi serperek isteğe göre süslüyoruz.
- Birkaç saat dinlendirerek servis ediyoruz. (zamanınız varsa bir gün önce yapıp dinlendirirseniz lezzeti daha oturmuş olacaktır. )🍴Haşhaşında verdiği lezzetle bu mükemmel revaniyi denemenizi tavsiye ederim 💕💕Deneyeceklere afiyet olsun☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder