16 Mayıs 2021 Pazar

Hazır Yufkadan Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 kase peynir
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 demet maydanoz (isteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazır Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?

  • Sosu için: Bir kabın içerisine süt, yağ, su ve yumurta beyazını alıp karıştırın.
  • Üzerine tuz, pul biber ve naneyi ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • İç harcı için: Maydanozları ince ince kıyın. Dilerseniz kıyılmış dereotu da ilave edebilirsiniz.
  • Kabın içerisine maydanoz ve peyniri ekleyerek elinizle harmanlayın.
  • Bir yufkayı mutfak tezgahında açın. Üzerine fırça veya kaşık yardımıyla sosu sürün.
  • Yufkayı ikiye katladıktan sonra tekrar sos sürün. Ardından iç harçtan ekleyin ve hafifçe yayın.
  • Kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu, bıçakla 4-5 parçaya bölün.
  • Her yufkayı aynı şekilde doldurup parçalara ayırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
  • Börekleri aralıklı olarak dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  • Hazır yufkadan börekleri ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder