Malzemeler
- 350 gram kıyma
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı galeta unu
İçi için;
- 2 adet köz patlican
- Kaşar peynir
- Maydanoz
Yapılışı
- Kıyma için biberleri küçük şekilde doğrayalım.
- Soğanları rendeleyip suyunu sıkalım.
- Sarımsakları da rendeleyin.
- Ketçap, sıvı yağ, tuz, baharat, irmik ve galeta ununuda ekleyip güzelce karıştıralım.
- Patlıcanları közleyelim.
- Kıyma harcımızı ikiye bölelim.
- Pişirme kağıdı serelim ve üzerine bir tanesini koyalım ve elimizle hafif bastırarak açalım. Merdane de kullanabilirsiniz. Çok ince şekilde açmayın. Yırtılma veya kopma olmasın.
- Közlediğimiz patlıcanları doğrayıp üzerine koyalım ve biraz tuz serpelim.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edin.
- Tekrar pişirme kağıdı üzerinde kalan kıymayı elimizle açalım ve dikkatlice üzerine yerleştirelim.
- Mangal telimizin üzerine alalım bu kısmı yardım alarak da yapabilirsiniz.
- İki tarafını da güzelce pişirelim.
- Ben tek mangal telim boyunda hazırladım. Siz boyutunu daha küçük yaparak iki tane olarak da hazırlayabilirsiniz.
- Kıyma harcını bekletmeden mangalda pişmeye bırakın. Durdukça sulanma yapmasın.
- Fırında yapmak isteyenler için küçük boy borcam içine pişirme kağıdı yerleştirin.
- İkiye böldüğümüz kıymamızın bir tanesini alıp tabanını elimizle hafif bastırarak yayalım.
- Patlıcanlı kısmını anlattığım gibi üzerine yapalım ve tekrar pişirme kağıdı üzerinde diğer kıymamızı açıp dikkatli şekilde üzerini kapatalım.
- Islattığımız pişirme kağıdını üzerine kapatarak 180 derecede 30 dakika pişirelim ve kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder