22 Mayıs 2021 Cumartesi

İster Mangalda İster Fırında Köy Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik, kimyon, karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı galeta unu

İçi için;

  • 2 adet köz patlican
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Kıyma için biberleri küçük şekilde doğrayalım.
  • Soğanları rendeleyip suyunu sıkalım.
  • Sarımsakları da rendeleyin.
  • Ketçap, sıvı yağ, tuz, baharat, irmik ve galeta ununuda ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Patlıcanları közleyelim.
  • Kıyma harcımızı ikiye bölelim.
  • Pişirme kağıdı serelim ve üzerine bir tanesini koyalım ve elimizle hafif bastırarak açalım. Merdane de kullanabilirsiniz. Çok ince şekilde açmayın. Yırtılma veya kopma olmasın.
  • Közlediğimiz patlıcanları doğrayıp üzerine koyalım ve biraz tuz serpelim.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edin.
  • Tekrar pişirme kağıdı üzerinde kalan kıymayı elimizle açalım ve dikkatlice üzerine yerleştirelim.
  • Mangal telimizin üzerine alalım bu kısmı yardım alarak da yapabilirsiniz.
  • İki tarafını da güzelce pişirelim.
  • Ben tek mangal telim boyunda hazırladım. Siz boyutunu daha küçük yaparak iki tane olarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Kıyma harcını bekletmeden mangalda pişmeye bırakın. Durdukça sulanma yapmasın.
  • Fırında yapmak isteyenler için küçük boy borcam içine pişirme kağıdı yerleştirin.
  • İkiye böldüğümüz kıymamızın bir tanesini alıp tabanını elimizle hafif bastırarak yayalım.
  • Patlıcanlı kısmını anlattığım gibi üzerine yapalım ve tekrar pişirme kağıdı üzerinde diğer kıymamızı açıp dikkatli şekilde üzerini kapatalım.
  • Islattığımız pişirme kağıdını üzerine kapatarak 180 derecede 30 dakika pişirelim ve kağıdı üzerinden alıp 10 dakika daha üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder