21 Mayıs 2021 Cuma

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

 

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavukgöğsü için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker

Karamel sosu için:

  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 ml sıvı krema

Tabanı için:

  • Kedi dili bisküvi

Islatmak için;

  • Süt

    Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremize tereyağını alalım ve eritelim.
  • Daha sonra unu ilave edeli ve ocağın altını yüksek ateşte açmadan kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
  • Kavrulan una süt ve son olarak şekeri ekleyelim. Karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
  • Diğer yandan karamelimiz için şekeri sos tenceresine alalım ve eriyene kadar ısıtalım.
  • Ardından kremayı ilave edelim. Kısık ateşte güzelce karıştıralım.
  • Uygun bir kaba süt ile ıslattığımız kedi dili bisküvilerini dizelim.
  • Bisküvilerin üzerine önce tavukgöğsünü, sonra karameli boşaltalım ve tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletelim.
  • Dilediğimiz gibi süslediğimiz nefis karamelli tavukgöğsü servise hazır, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder