Karamelli Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavukgöğsü için;
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
Karamel sosu için:
- 1 çay bardağı şeker
- 100 ml sıvı krema
Tabanı için:
- Kedi dili bisküvi
Islatmak için;
- Süt
Karamelli Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tenceremize tereyağını alalım ve eritelim.
- Daha sonra unu ilave edeli ve ocağın altını yüksek ateşte açmadan kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
- Kavrulan una süt ve son olarak şekeri ekleyelim. Karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.
- Diğer yandan karamelimiz için şekeri sos tenceresine alalım ve eriyene kadar ısıtalım.
- Ardından kremayı ilave edelim. Kısık ateşte güzelce karıştıralım.
- Uygun bir kaba süt ile ıslattığımız kedi dili bisküvilerini dizelim.
- Bisküvilerin üzerine önce tavukgöğsünü, sonra karameli boşaltalım ve tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Dilediğimiz gibi süslediğimiz nefis karamelli tavukgöğsü servise hazır, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder