Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 2 çay kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak bi hamur olmalı)
Arası için:
- Oda sıcaklığında tereyağ
- Peynir
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına yaş mayamızı alıp ılık sütle eritelim.
- Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bi hamur yoğuralım.
- Hamuru 8 bezeye ayıralım.
- Tabak büyüklüğünde açıp aralarına oda sıcaklığında tereyağ sürelim.
- En üst bezeye tereyağ sürmeden oklavayla hamuru açalım.
- Açılabildiği kadar açalım.
- Ardından üçgen şeklinde keserek peynir yerleştirip sigara böreği şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 20 dakika tepside mayalandıralım.
- Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder