28 Mayıs 2021 Cuma

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak bi hamur olmalı)

Arası için:

  • Oda sıcaklığında tereyağ
  • Peynir

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına yaş mayamızı alıp ılık sütle eritelim.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 8 bezeye ayıralım.
  • Tabak büyüklüğünde açıp aralarına oda sıcaklığında tereyağ sürelim.
  • En üst bezeye tereyağ sürmeden oklavayla hamuru açalım.
  • Açılabildiği kadar açalım.
  • Ardından üçgen şeklinde keserek peynir yerleştirip sigara böreği şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp 20 dakika tepside mayalandıralım.
  • Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder