12 Mayıs 2021 Çarşamba

Kuruyemişli Milföy Tarifi

 

Kuruyemişli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça dikdörtgen milföy hamuru
  • 400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dut)
  • 3 çorba kaşığı portakal likörü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr çekilmiş antep fıstığı
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı sıcak süt
  • 1 elma

Kuruyemişli Milföy Nasıl Yapılır?

  • Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin. 
  • Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın. 
  • Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın. 
  • Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın.
  • Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin.
  • Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder