Kuruyemişli Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça dikdörtgen milföy hamuru
- 400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dut)
- 3 çorba kaşığı portakal likörü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 50 gr çekilmiş antep fıstığı
- 3 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı sıcak süt
- 1 elma
Kuruyemişli Milföy Nasıl Yapılır?
- Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin.
- Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın.
- Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın.
- Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın.
- Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin.
- Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder