17 Mayıs 2021 Pazartesi

Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi

 

Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy mantar (Küp küp doğranmış )
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 su bardağı su (Ben 3 su bardağı kullandım)
  • 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş ya da ufak doğranmış )
  • Tuz ( çorba piştikten sonra ocağı kapatıp tuzu ekliyoruz)
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için malzemeler :

  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 dolu çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Çeyrek su bardağı su

Servis ederken :

  • Limon ve istenilen baharat
  • Arzuya göre 1 çorba kaşığı tereyağ ile istenilen baharatlar kızdırılıp üzerine dökülebilir

    Mantar Çorbası (Terbiyeli Mantar Çorbası) Tarifi Yapılışı

  • Mantarları küp küp doğradım, yağ ile mantarların rengi değişene kadar harlı ateşte 1-2 dk soteledim.
  • Tavuk suyunu ve suyu ekledim, kaynamaya bıraktım.
  • Çorbamın suyu kaynarken terbiyeyi hazırladım.
  • Terbiye için bir kasenin içinde yumurta, un, limon suyunu, çeyrek su bardağı suyu pürüzsüz olacak şekilde çırptım.
  • Kaynayan çorbamın suyundan 3-4 çorba kaşığı terbiyeme ilave ettim hızlıca karıştırdım ve terbiyemin ılımasını sağladım. (bu işlem önemli, terbiyenin kesilmemesi için hızlı karıştıracağız ve terbiyenin ılımasını sağladıktan sonra tencereye ilave edeceğiz).
  • Terbiyeyi çorbaya ilave ettim, hızlıca karıştırdım, tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam ettim.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 taşım daha kaynattım, ocağın altını kapattım.
  • Tuzu ve sarımsağı ekledim iyice karıştırdım, 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra baharatla süsleyerek limonla servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun 😊.
  • Not:Ben tavuk suyunu 1 su bardağı normal suyu 3 su bardağı kullandım, kıvamlı bir çorba oldu, size göre kıvamı çok koyu gelirse sıcak su ekleyerek 1-2 taşım daha kaynatıp kıvamını açabilirsiniz.

    Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder