Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- Toplam bir su bardağı riviera zeytinyağı
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz 🧂
- Karabiber
- Pul biber
- 2 adet defne yaprağı
- Kekik
- 5 adet patlıcan 🍆
- 2 adet orta boy rendelik domates 🍅
- 2 adet patates 🥔
- 5 adet çeri domates 🍅 (üstüne süs)
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan Kapama Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencere veya wok tavada kuşbaşı etleri kavurmaya başlayalım.
- Etler, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
- Etler suyunu çektikten sonra, sıvı yağı (4 yemek kaşığı), kırmızı ve yeşil biberleri, soğanı, sarımsağı ve biber salçasını ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Baharatlar ile defne yaprağını (avuç içinde ufalayarak) ekleyip, tava ya da tencerenin kapağını kapatıp biber ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Patlıcanları 🍆 çizgili bir şekilde soyup, ince ve uzun bir şekilde dilimleyerek, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kızartılan patlıcanların 🍆 fazlalık yağını kağıt havlu üzerinde bekleterek aldıktan sonra, patlıcanları 🍆 safları sıkı tutarak ve kalıptan biraz sarkacak şekilde kelepçeli kek kalıbına dizelim.
- Patatesleri 🥔 ince ve halka şeklinde doğrayıp kalıbın tabanına diziyoruz.
- Ocaktan aldığımız eti, patateslerin 🥔 üzerine eşit dağıtarak döküyoruz.
- Domatesleri 🍅 rendeleyip, etin üstüne eşit miktarda döküyoruz
- Üstüne bir kat daha patates 🥔 dizip, kaynar durumda olan bir bardak suyu üstüne döküyoruz.
- Patlıcanların 🍆 sarkan kısımlarını üstüne kapatıyoruz.
- Çeri domatesleri 🍅 közlemek için üstüne koyuyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35dk (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder