18 Mayıs 2021 Salı

Patlıcan Kapama Tarifi

 

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • Toplam bir su bardağı riviera zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz 🧂
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Kekik
  • 5 adet patlıcan 🍆
  • 2 adet orta boy rendelik domates 🍅
  • 2 adet patates 🥔
  • 5 adet çeri domates 🍅 (üstüne süs)
  • 1 su bardağı sıcak su

Patlıcan Kapama Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencere veya wok tavada kuşbaşı etleri kavurmaya başlayalım.
  • Etler, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz.
  • Etler suyunu çektikten sonra, sıvı yağı (4 yemek kaşığı), kırmızı ve yeşil biberleri, soğanı, sarımsağı ve biber salçasını ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
  • Baharatlar ile defne yaprağını (avuç içinde ufalayarak) ekleyip, tava ya da tencerenin kapağını kapatıp biber ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patlıcanları 🍆 çizgili bir şekilde soyup, ince ve uzun bir şekilde dilimleyerek, kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kızartılan patlıcanların 🍆 fazlalık yağını kağıt havlu üzerinde bekleterek aldıktan sonra, patlıcanları 🍆 safları sıkı tutarak ve kalıptan biraz sarkacak şekilde kelepçeli kek kalıbına dizelim.
  • Patatesleri 🥔 ince ve halka şeklinde doğrayıp kalıbın tabanına diziyoruz.
  • Ocaktan aldığımız eti, patateslerin 🥔 üzerine eşit dağıtarak döküyoruz.
  • Domatesleri 🍅 rendeleyip, etin üstüne eşit miktarda döküyoruz
  • Üstüne bir kat daha patates 🥔 dizip, kaynar durumda olan bir bardak suyu üstüne döküyoruz.
  • Patlıcanların 🍆 sarkan kısımlarını üstüne kapatıyoruz.
  • Çeri domatesleri 🍅 közlemek için üstüne koyuyoruz.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35dk (üstü kızarana kadar) pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder