13 Mayıs 2021 Perşembe

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi

 

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi İçin Malzemeler

    • 120 g beyaz peynir (Rendelenmiş)
  • 50 g taze ot karışımı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 g tereyağı

Pide hamuru

    • 400 g un
    • 220 g su
    • (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)

    Peynirli Ve Taze Otlu Pide Nasıl Yapılır?

    • Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
    • Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca yumurta sarısını pidenin üzerine kırın ve 1 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcak servis edin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder