Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı irmik
- Bir tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 250 g tereyağı
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
- 1 kase bütün fındık içi
Şekerpare Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
- Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder