18 Mayıs 2021 Salı

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Denenmiş Şekerpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tüm malzemeler bilhassa tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır. Tereyağının tamamen erimesi ve dağılması için oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. 
  • Un, pudra şekeri gibi katı ve toz malzemeler elenmelidir. Ve hamur yoğrulduktan sonra kendine gelebilmesi için en az 15-20 dakika buzdolabında bekletilmelidir. 
  • Şerbet hazırlanırken içerisine birkaç damla limon damlatılmalıdır ve kıvamının güzel olması için kaynadıktan sonra altı kısılmalı ve üzerine kapak kapatılarak 15 dakika kaynatılmalıdır. Bu işlem hem şerbetin kıvamını arttıracaktır, hem de şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.
  • Şekerparenin en önemli püf noktası şerbeti verme aşamasıdır. Şekerpareye şerbet verme işleminde şerbet ve şekerparenin sıcak olması gerekmektedir. İkisinin de ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetin verilmesi gerekmektedir. Böylece şekerpareler şerbeti tam ve eşit bir şekilde çekecektir.

1 Porsiyon Şekerpare Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder