Puf Puf Kabaran Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 5~6 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yumurta
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Üzeri için
- Yumurta sarısı
Puf Puf Kabaran Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı
- Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
- Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.
- Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.
- Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder