19 Mayıs 2021 Çarşamba

Puf Puf Kabaran Paskalya Çöreği Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 5~6 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 125 gram eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

    Puf Puf Kabaran Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın.
  • Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın.
  • Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder