22 Mayıs 2021 Cumartesi

Şekersiz Reçel Tarifi

 

Şekersiz Reçel Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 300 gram kuru üzüm
  • 10 adet hurma
  • 1/2 adet limon suyu
  • 4 su bardağı sıcak su

Şekersiz Reçel Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çilekleri bol suyla yıkayın ve hurmaların çekirdeklerini çıkartın.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarttıktan sonra bir kaseye alın. Üzerine kuru üzüm ve sıcak su ekleyip 10-15 dakika bekletin.
  • Hurma ve kuru üzümler yumuşadığında içindeki suyla birlikte blenderdan geçirin.
  • Püre haline gelen karışımın suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Varsa çileklerin yeşil olan saplarını kesin ve çilekleri derin bir tencereye alın.
  • Çileklerin üzerine, hurma ve kuru üzümlerden süzdüğünüz suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın.
  • Reçeli kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam almaya başladığında içerisine yarım limonun suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Ardından reçeli ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin. Reçeliniz soğuduğunda sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder