Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 100 g somon (Küp doğranmış)
- 50 g ıspanak
- 1 adet chili biberi (İnce doğranmış)
- 1/2adet kırmızı soğan (İnce doğranmış)
- 5 g tereyağı
Pide hamuru
- 400 g un
- 220 g su
- (Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.)
Somonlu Ve Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?
- Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
- Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder