Yulaf Ezmeli Yoğurtlu Pancar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet pancar
- Yulaf ezmesi
- 1 sap taze sarımsak
- Normal yoğurt ya da süzme yoğurt
- Tuz
- Zeytinyağı
- Dereotu ( üzeri için)
Yulaf Ezmeli Yoğurtlu Pancar Nasıl Yapılır?
- Pancar rendelenir.
- Tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı biraz kızınca rendelenmiş pancar eklenir ve karıştırılır.
- Tuz eklenir.
- Pancar istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar pişirilir.
- Pancar soğuması için bir tabağa koyulur.
- Bir kaba yoğurt koyulur.
- Taze sarımsak ince ince kıyılır.
- Yoğurt ve sarımsak kremsi bir kıvam alana kadar karıştırılır. Soğuyan pancar da eklenerek karıştırma işlemine devam edilir.
- Servis tabağına alınarak üzerine yulaf ezmesi ve dereotu serpiştirerek servis edilir. (Dilerseniz yulaf ezmesini yoğurdun içerisine de koyabilirsiniz.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder