1 Eylül 2021 Çarşamba

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tavuk bulyon
  • 4 su bardağı su

    Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 2 su bardağı pirinci iyice yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
  • Pirinç nişastasını attıktan sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Ardında arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
  • Süzülmüş pirinçleri ekleyip iyice kavurun.
  • 3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder