Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tavuk bulyon
- 4 su bardağı su
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 2 su bardağı pirinci iyice yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
- Pirinç nişastasını attıktan sonra iyice yıkayıp süzün.
- Ardında arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
- Süzülmüş pirinçleri ekleyip iyice kavurun.
- 3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder