1 Eylül 2021 Çarşamba

Kayısı Tatlısı Tarifi

 

Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet iri kayısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker yada 1 kahve fincanı pekmez

    Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Kayısıları yıkayıp kurulayın. iki parçaya ayırmadan içlerini açıp çekirdekleri çıkarın.
  • Çekirdek yataklarını fındık ya da ceviz içi ile doldurun. Pişirme kabına dizin.
  • Üzerine toz şeker yada pekmez gezdirin.
  • Tereyağını küçük parçalara kesip kayısıları aralarına yerleştirin
  • Ocağa alın yüksek ısıda açın. Pişirme kabınız ısınınca düşük ısıda 5-6 dakika pişirin ocaktan alın.
  • Soğuyunca servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder