Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet iri kayısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
- 1 çay bardağı toz şeker yada 1 kahve fincanı pekmez
Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayıp kurulayın. iki parçaya ayırmadan içlerini açıp çekirdekleri çıkarın.
- Çekirdek yataklarını fındık ya da ceviz içi ile doldurun. Pişirme kabına dizin.
- Üzerine toz şeker yada pekmez gezdirin.
- Tereyağını küçük parçalara kesip kayısıları aralarına yerleştirin
- Ocağa alın yüksek ısıda açın. Pişirme kabınız ısınınca düşük ısıda 5-6 dakika pişirin ocaktan alın.
- Soğuyunca servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder