Tavuk Burger Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı galeta unu
Harcı için
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sos için
- 3 yemek kaşığı ketçap
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı hardal
Ayrıca
- Hamburger ekmeği (Tarif için)
- Tatlı kornişon
- Domates
- Marul
- Karamelize soğan
Tavuk Burger Tarifi Yapılışı
- Tavukları ince fileto şeklinde kesip her tarafını una bulayın.
- Harcı için bütün malzemeleri bir kabın içine alıp iyice çırparak karıştırın.
- Una buladığınız tavukları önce bu harca bulayıp daha sonra galeta ununa batırıp yarım saat/ bir saat dinlendirin.
- Tavukları bol kızgın yağda kızartın.
- Hamburger sosu için ketçap, mayonez ve hardalı iyice karıştırın.
- Hamburger ekmeğinin tabanına önce sos sürün daha sonra sırayla marul, domates, turşu, tavuk ve karamelize soğan yerleştirin.
- Son olarak tekrar sos döküp ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın.
- Arzuya göre başka malzemelerde ilave edebilirsiniz. Hamburger ekmeği tarifini buradan bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder