30 Mart 2022 Çarşamba

Hamsili Pide Tarifi

 

Hamsili Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım kilo hamsi
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan

    Hamsili Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyelim ve kılçığını da çıkaralım.
  • Unu derin bir kaba alalım ve üzerine tuzu serpip karıştıralım.
  • Yaş mayayı da unun ortasına bırakalım ve azar azar ılık su ilavesi ile hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamuru yoğurduktan sonra sıcak yerde üzerini örtelim ve 15-20 dakika kabarmaya bırakalım.
  • Kabaran hamuru açalım ve fazla havasını çıkaralım.
  • Tezgaha un serpip hamurdan parçalar alalım ve elimizle açalım.
  • İstenilen boyuta gelen hamurları, kenarlarından kıvıralım ve pide görüntüsü verelim.
  • Tabanına tereyağı parçaları bırakalım ve üzerine ince uzun doğranmış olan soğan, temizlenmiş olan hamsi, son olarak da tereyağı ekleyelim.
  • Önceden ısınan 180 derece fırında 15-17 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz yuvarlak şeklini vererek, pizza görüntüsünde de pişirebilirsiniz.
  • Pizza şekli verdikten sonra domates, peynir gibi malzemelerle istediğiniz şekilde lezzet katabilirsiniz.
  • Pişen pideleri ilk sıcağı gidince servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder