Hamsili Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- Aldığı kadar ılık su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım kilo hamsi
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane kuru soğan
Hamsili Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyelim ve kılçığını da çıkaralım.
- Unu derin bir kaba alalım ve üzerine tuzu serpip karıştıralım.
- Yaş mayayı da unun ortasına bırakalım ve azar azar ılık su ilavesi ile hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamuru yoğurduktan sonra sıcak yerde üzerini örtelim ve 15-20 dakika kabarmaya bırakalım.
- Kabaran hamuru açalım ve fazla havasını çıkaralım.
- Tezgaha un serpip hamurdan parçalar alalım ve elimizle açalım.
- İstenilen boyuta gelen hamurları, kenarlarından kıvıralım ve pide görüntüsü verelim.
- Tabanına tereyağı parçaları bırakalım ve üzerine ince uzun doğranmış olan soğan, temizlenmiş olan hamsi, son olarak da tereyağı ekleyelim.
- Önceden ısınan 180 derece fırında 15-17 dakika pişirelim.
- Dilerseniz yuvarlak şeklini vererek, pizza görüntüsünde de pişirebilirsiniz.
- Pizza şekli verdikten sonra domates, peynir gibi malzemelerle istediğiniz şekilde lezzet katabilirsiniz.
- Pişen pideleri ilk sıcağı gidince servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder