20 Nisan 2022 Çarşamba

Çoban Payı Tarifi

 

Çoban Payı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı bezelye haşlanmış
  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Püresi için;

  • 6-7 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Kara biber

    Çoban Payı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı uygun bir tavaya alıyoruz, zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
  • Daha sonra küçük küçük doğramış olduğumuz soğan, sarımsak ve kapya biber ekleyip 4-5 dk kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış havuç ve bezelye ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Bir çay bardağı suya bir buçuk yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kıymamıza ilave edip karıştırıyoruz .
  • Kaynadıktan sonra kıymamızı borcama alıyoruz .
  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz .
  • Uygun bir kaba alıyoruz.
  • Güzelce eziyor, tereyağ ,kara biber, tuz ilave edip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Süt ve kaşar peyniri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Kıymamızın üzerine patates püresini döküp düzgün bir şekilde yayıyoruz .
  • Üzerine çatalla şekil verip 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder