Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük yumurta
- 100 gram pudra şekeri(yarım su bardağı)
- 250 gram fındık tozu( 2.5 su bardağı)(fındığı toz halinde çekip kullanabilirsiniz)
- 100 gram hindistan cevizi( 1 su bardağından biraz fazla)
- 50 gram un( 1çay bardağından 1 parmak eksik)
- 80 gram irmik(1 çay bardağı)
- 50 gram tereyağ veya margarin(1 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tane kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Üzeri için;
- Badem
Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabının içerisine bütün kuru malzemeleri alalım ve karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozunu da ilave edelim.
- Yumurta ve tereyağını ilave edip karıştıralım .
- Suyu da ilave ettikten sonra birkaç dakika yoğuralım.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım .
- Sıkma torbasının ucuna bir duy takıp hamuru koyalım ve sıkalım.
- Üzerlerin bir tane badem koyalım.
- Hazırladığımız tatlıları önceden ısıtılmış 170°’de 20 25 dakika arası pişirelim.
- Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup limonu da içine attıktan sonra kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım .
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbetimizde ılıktan biraz sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder