Elmas Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (Oda ısısında yumuşak )
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2-2,5 su bardağı un
Üzerini bulamak için;
- Toz şeker
Üzerini süslemek için;
- Çikolata sosu
Elmas Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini krema haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım. Unu da azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Kurabiyerin her tarafını toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Ortasını parmağınızla veya oklava veya başka birşeyle çukur açalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.
- Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra çukurları çikolata sosuyla dolduralım. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder