26 Nisan 2022 Salı

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 buçuk su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veye tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao ( hamurun yarısına kullanılacak dilerseniz tamamını kakaolu yada sade yapabilirsiniz )
  • 3,5-4 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) ben 3 buçuk su bardağı kullandım.

Bulamak için ;

  • 1 çay bardağı süt
  • Mavi haşhaş

Üzeri için;

  • Fındık, badem yada ceviz

    Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbet için şeker ve suyu alıp kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayınca 8-10 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur için kakao ve un dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle karıştıralım.
  • Yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Yarısını ayırıp kalan yarısına kakao ekleyelim ve yoğuralım.
  • Kakaolu ve sade hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde yuvarlakları yapalım.
  • Önce süte sonra haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
  • Üzerlerine fındık, ceviz yada badem batırıp 180 derecede yarım saat kadar pişirelim.
  • Pişen tatlılarımızı fırından çıkarım bi beş dakika bekletip soğuttuğumuz şerbetini üzerlerine yavaş yavaş gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım. Tatlımız hazır. ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder