20 Mayıs 2022 Cuma

Aynı Hamurdan İki Çeşit Bayram Tatlısı Tarifi

 

Aynı Hamurdan İki Çeşit Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Açmak için;

  • Mısır nişastası

Arasına;

  • Ceviz

Üzerine sürmek için;

  • 100 gram tereyağı

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su (700 ml)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Aynı Hamurdan İki Çeşit Bayram Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştıralım, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Kabartma tozu, tuz ve unu yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamuru un serpilmiş tezgaha alarak toparlayalım.
  • Toparlanan hamuru 24 eşit parçaya bölelim. Parçaları elimizle yuvarlayarak beze haline getirerek bir tabağa alalım. Üzerine bir bez kapatarak 1saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Bezelerin önce 12 tanesini ardından diğer 12 tanesini 2 grup olacak şekilde mısır nişastası ile 12-15 cm çapında açalım.
  • Açtığımız hamurları aralarına nişasta serperek üst üste alalım.
  • 12 tanesini üst üste koyduğumuz hamurumuzu merdane ile açalım.
  • Hamurumuzu geniş bir şekilde açtıktan sonra 3’erli gruplara ayıralım.
  • ilk 3 hamurun her yerine gelecek şekilde cevizden serpelim.
  • Hamuru 2 parmak kalınlığında rulo haline getirelim.
  • Sardığımız hamurun üzerine bastırarak düzeltelim.
  • Daha sonra hamuru 2 parmak genişliğinde kareler halinde keserek fırın tepsisine sıralayalım.
  • Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye alalım.
  • Dilberdudağı için kalan 12 kat hamuru üst üste koyarak genişlettikten sonra aparatla daireler şeklinde keselim.
  • Dairelerin etrafında kalan hamuru alıp, ortalarına iri kıyılmış cevizden yerleştirelim.
  • Dairelerimizin iki ucu üst üste gelecek şekilde ikiye katlayalım.
  • Hazırladığımız tatlıları fırın tepsisine sıralayalım. Tüm tatlıların üzerine eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Tatlılarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzerleri kızaran tatlıları fırından alıp daha küçük bir tepsiye alalım.
  • Soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim, 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini çeken dilber dudağı ve kesme baklavaları antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder