Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2+1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine;
- 8-10 adet tuzsuz yer fıstığı
- Arzuya göre yeşil toz fıstık
Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı sütün içine 1cay bardağı şekeri ekleyip hafif ocakta ılıtarak erittim.
- Diğer tarafta irmiği bir kaba aldım. Karbonatı ekledim. Ilınmış şekerli sütüde ekleyerek iyice karıştırdım. Buzdolabında bir gece beklettim.
- Ertesi gün çıkarıp 15-20 dk. Oda ısısında bekletip, katılaşmış olan irmik hamurunu elimle iyice yoğurdum.
- Fırın kabımı yağladım. Malzeme az ölçülü olduğu için fırın kabımda küçüktü 20 cm. çapında.
- Hamuru boşaltıp dikkatli bir şekilde yağlanmış spatula ile üzerini düzleştirdim.
- Göz kararı bıçak yardımıyla derine inmeden dikdörtgeler çizdim (Fıstık koyacağım yerler belli olması için)
- Fıstıkları çizdiğim dikdörtgenlere hafiften bastırarak koydum.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim ♨️.
- Şerbeti için şeker ve suyu ocağa aldım kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ettim. Kısık ateşte 10 dk. daha kaynattım.
- Fırından aldığım tatlımı kesik iz yerlerinden sağlam bir şekilde derine inerek dilimleri kestim,.
- Henüz sıcak olan hamura, sıcak şerbeti ilave ettim. Hızlı bir şekilde şerbetini çekiyor.
- Böylece 3-4 saat kadar daha bekleyip servise sundum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder