16 Mayıs 2022 Pazartesi

Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi

 

Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2+1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine;

  • 8-10 adet tuzsuz yer fıstığı
  • Arzuya göre yeşil toz fıstık

    Az Ölçülü Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı sütün içine 1cay bardağı şekeri ekleyip hafif ocakta ılıtarak erittim.
  • Diğer tarafta irmiği bir kaba aldım. Karbonatı ekledim. Ilınmış şekerli sütüde ekleyerek iyice karıştırdım. Buzdolabında bir gece beklettim.
  • Ertesi gün çıkarıp 15-20 dk. Oda ısısında bekletip, katılaşmış olan irmik hamurunu elimle iyice yoğurdum.
  • Fırın kabımı yağladım. Malzeme az ölçülü olduğu için fırın kabımda küçüktü 20 cm. çapında.
  • Hamuru boşaltıp dikkatli bir şekilde yağlanmış spatula ile üzerini düzleştirdim.
  • Göz kararı bıçak yardımıyla derine inmeden dikdörtgeler çizdim (Fıstık koyacağım yerler belli olması için)
  • Fıstıkları çizdiğim dikdörtgenlere hafiften bastırarak koydum.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim ♨️.
  • Şerbeti için şeker ve suyu ocağa aldım kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ettim. Kısık ateşte 10 dk. daha kaynattım.
  • Fırından aldığım tatlımı kesik iz yerlerinden sağlam bir şekilde derine inerek dilimleri kestim,.
  • Henüz sıcak olan hamura, sıcak şerbeti ilave ettim. Hızlı bir şekilde şerbetini çekiyor.
  • Böylece 3-4 saat kadar daha bekleyip servise sundum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder