20 Mayıs 2022 Cuma

Çikolatalı Katmer Tarifi

 

Çikolatalı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Sürülebilir çikolata
  • Toz Antep fıstığı

    Çikolatalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkalarımızın üzerine süreceğimiz tereyağını uygun bir tavaya alarak eritelim.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızdan bir tanesini tezgaha serelim, üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde tereyağından sürelim.
  • Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine toz antep fıstığı serpelim, uzun kenarına sürülebilir çikolatadan yerleştirelim.
  • Yufkamızı çikolatalı kenarlarından içe doğru sararak rulo yapalım  Ben her yufka için 2-3 yemek kaşığı kadar çikolata kullandım, siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Daha sonra bir ucundan içe doğru kıvırarak gül şeklini verelim. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. Daha şekerli bir tat için içerisine toz şekerde serpebilirsiniz.
  • Hazırladığımız çikolatalı katmerlerimizi bir fırın tepsisine sıralayalım. Son olarak kalan tereyağını üzerlerine sürelim.
  • Katmerlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Dışı güzelce kızaran çikolatalı katmerlerimiz hazır. Üzerlerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder