Çilek Soslu İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi


 

Çilek Soslu İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket bitkisel çilekli jöle
  • Yarım kg çilek

    Çilek Soslu İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 paket burçak bisküviyi rondada un haline gelene kadar çekelim.
  • Tereyağını eritelim bisküviye ekleyip karıştıralım.
  • Orta boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup sıkıştıralım, bisküvi tozunu döküp düzleştirelim.
  • Diğer yandan süt ,şeker ,irmiği bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp pişirelim.
  • Göz göz olunca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım bisküvinin üzerine dökelim.
  • Çilekleri minik minik doğrayalım jöleyi toz olarak bir kaba ekleyelim.
  • Üzerine 2 buçuk çay bardağı kaynamış suyu döküp karıştıralım.
  • 5 dk ilk sıcaklığı geçene kadar karıştıralım.
  • Ardından çilekleri üzerine ekleyelim tekrar karıştıralım ve irmik muhallebinin üzerine dökelim.
  • Tamamen soğuyunca buzdolabına koyalım 2 – 3 saat dinlendirelim ve servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder