Çilek Soslu İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket bitkisel çilekli jöle
- Yarım kg çilek
Çilek Soslu İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 paket burçak bisküviyi rondada un haline gelene kadar çekelim.
- Tereyağını eritelim bisküviye ekleyip karıştıralım.
- Orta boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt koyup sıkıştıralım, bisküvi tozunu döküp düzleştirelim.
- Diğer yandan süt ,şeker ,irmiği bir tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp pişirelim.
- Göz göz olunca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım bisküvinin üzerine dökelim.
- Çilekleri minik minik doğrayalım jöleyi toz olarak bir kaba ekleyelim.
- Üzerine 2 buçuk çay bardağı kaynamış suyu döküp karıştıralım.
- 5 dk ilk sıcaklığı geçene kadar karıştıralım.
- Ardından çilekleri üzerine ekleyelim tekrar karıştıralım ve irmik muhallebinin üzerine dökelim.
- Tamamen soğuyunca buzdolabına koyalım 2 – 3 saat dinlendirelim ve servise hazır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder