20 Mayıs 2022 Cuma

Çilekli Kek Tarifi

 

Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Çilek
  • Üzeri için;

    • File badem
    • Pudra şekeri

      Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kolay çilekli kekimizin keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
    • Ardından içerisine sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu ilave ederek tekrardan çırpalım. Biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edeceğiz.
    • Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim. Ben 24cm çapında yuvarlak kek kalıbı kullanıyorum. Siz aynı boyutlarda farklı bir kalıpta kullanabilirsiniz.
    • Kek hamurumuzu kalıba aldıktan sonra üzerine çilekleri yerleştirelim.
    • Son olarak file badem serpelim ve önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
    • Pişen çilekli kekimizi fırından alıp kalıptan çıkartalım.
    • Üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder