Çilekli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Çilek
- File badem
- Pudra şekeri
Çilekli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kolay çilekli kekimizin keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından içerisine sıvı yağ, süt, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu ilave ederek tekrardan çırpalım. Biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edeceğiz.
- Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim. Ben 24cm çapında yuvarlak kek kalıbı kullanıyorum. Siz aynı boyutlarda farklı bir kalıpta kullanabilirsiniz.
- Kek hamurumuzu kalıba aldıktan sonra üzerine çilekleri yerleştirelim.
- Son olarak file badem serpelim ve önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
- Pişen çilekli kekimizi fırından alıp kalıptan çıkartalım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder