Bademli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı çiğ iç tatlı badem
Bademli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bademler rondoya alınır, biraz iri parçalar olacak şekilde rondodan geçirilir.
- Ardından yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı alınır.
- Üzerine yumurta, şeker, vanilin, kabartma tozu ve unun bir kısmı eklenerek hamur yoğurulur.
- Ara ara un kontrollü bir şekilde eklenerek yoğurma işlemine devam edilir..
- Hamur toplandıktan sonra rondodan geçirilen bademler eklenir ve tekrar yoğurulur..
- Hazır olan hamurdan bir parça koparıp tezgah üzerine alınır ve rulo şekline getirilir.
- Daha sonra ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde rulo dilimlenir. Kalan hamur içinde sırasıyla aynı işlemler uygulanır.
- Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Pişen kurabiyeler fırından alınıp soğutulur. Son olarak üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder