Enfes Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası (Havuç İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk butu
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 5-6 su bardağı tavuk suyu
- 1,5 su bardağı soğuk su
- Tuz
- Kara biber
- Maydanoz
Enfes Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası (Havuç İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk butunu 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlayalım.
- Haşlanan tavukları soğuması için bir tabağa alıp küçük küçük didelim.
- Tavuk suyunu bir süzgeçten geçirip kenara alalım.
- Daha sonra uygun bir tencereye sıvı yağı alalım, ardından tereyağını da ekleyerek yağımızı eritelim.
- Yağımız eridikten sonra önce rendelediğimiz havuçları, sonra küp küp doğradığımız soğanı, ardından rendelediğimiz sarımsağı tencereye alalım, 2-3er dakika kadar kavuralım.
- Unu da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ilk olarak soğuk su ile bağlayalım sonra tavuk suyunu tencereye ilave edelim ve kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayan çorbamıza tel şehriyeyi, haşladığımız tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbamızı pişirelim.
- Son olarak ince ince kıydığımız maydanozu ve limon suyunu da ekleyerek ocaktan alalım. Sıcak sıcak çorbamızı servis edelim.
Not: Ben 1 yemek kaşığı limonda ilave ediyorum içerisine ayrı bir lezzet katıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder