19 Mayıs 2022 Perşembe

Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi

 



Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet çanak enginar
  • 2 su bardağı ayıklanmış taze iç bakla
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tozbiber
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kıyılmış dereotu

Üzerine :

  • Sarımsaklı yoğurt

    Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan ve kuru soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın üzerine zeytinyağını ekleyerek beraberce biraz kavurun.
  • Çanak enginarları küçük küçük doğrayın, bir çay kaşığı tozşeker ve taze iç bakla ile beraber soğana ilave ederek karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika kadar pişirin, daha sonra üzerine bir kaşık tozbiber ekleyin arada karıştırarak beş dakika daha kavurun.
  • Damak tadınıza göre tuzunu atıp iki bardak suyu dökün kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Suyunu çekince en son üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yemeği yarım saat dinlendirin ne kadar uzun süre bekletirseniz yemeğin lezzetini daha iyi alırsınız, ve servis ederken üzerine mutlaka sarımsaklı yoğurt dökün, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder