Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet çanak enginar
- 2 su bardağı ayıklanmış taze iç bakla
- 2 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tozbiber
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kıyılmış dereotu
Üzerine :
- Sarımsaklı yoğurt
Enginarlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze soğan ve kuru soğanı yemeklik doğrayın tencereye alın üzerine zeytinyağını ekleyerek beraberce biraz kavurun.
- Çanak enginarları küçük küçük doğrayın, bir çay kaşığı tozşeker ve taze iç bakla ile beraber soğana ilave ederek karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın 5 dakika kadar pişirin, daha sonra üzerine bir kaşık tozbiber ekleyin arada karıştırarak beş dakika daha kavurun.
- Damak tadınıza göre tuzunu atıp iki bardak suyu dökün kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu çekince en son üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin karıştırın ve ocaktan alın.
- Yemeği yarım saat dinlendirin ne kadar uzun süre bekletirseniz yemeğin lezzetini daha iyi alırsınız, ve servis ederken üzerine mutlaka sarımsaklı yoğurt dökün, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder