10 Mayıs 2022 Salı

Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet yufka
  • 3 adet patlıcan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Yufkayı yağlamak için;

  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çörek otu

    Kendini Etli Sanan Patlıcanlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar ♥️ sebzeli börek sever misiniz 🤤 patlıcanlı börek o zaman tam size göre. Bol sebzeli ve çok lezzetli bir börek 🤌 hadi başlayalım,
  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım üzerine tuz atalım su ekleyip 30 dk suda bekletelim.
  • Biberleri soğanı doğrayıp tavaya alalım patlıcanı da ekleyip yarım su bardağı su katalım ağzını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim.
  • Küp doğranmış domatesleri ekleyip 5 dk daha pişirelim.
  • Piştikten sonra zeytinyağı ile salçayı ekleyip karıştıralım en son baharatlarını ekleyelim 5 dk daha pişirelim altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkayı tezgaha serelim yağ ve maden suyunu karıştıralım yufkayı yağlayalım 8 eşit parçaya bölelim.
  • Üç kısımlarına harçtan koyup saralım.
  • Üzerine yoğurt ve zeytinyağını çırpalım fırça ile sürelim üzerine çörek otu serpelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Mutlu kalın 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder