9 Mayıs 2022 Pazartesi

Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi

 

Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker

Çırparken

  • 1 kutu krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk süt ( kıvam vermek için)
  • 1 paket nero (kremalı kakaolu bisküvi)
  • Çilek

    Nerolu Magnolya (Oreolu Dondurma Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta ve süt tencerede çırpılarak ocağa alınır.
  • Koyulaşıncaya kadar çırparak karıştırılır.
  • Şeker eklenir ve eriyinceye kadar 2-3 dakika daha karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebi üzeri streçlenerek 2-4 saat buzdolabında soğutulur.
  • Soğuyan muhallebiye 1 kutu krema eklenerek çırpılmaya başlanır.
  • Soğuk süt azar azar eklenir ve hafif akışkan bir kıvam elde edilir.
  • Sütün hepsini eklemenizi gerek kalmayabilir!!! bisküviler rondo çekilerek hazırlanır.
  • Servis kaselerinin dibine biraz hazırladığımız muhallebiden koyulur ve kenarlarına çilekler dizilir.
  • Tekrar muhallebi eklenir ve üzerine bisküvi kırıntısı eklenir.
  • Üst kısım yine muhallebi ile kapatılır. Çilek parçaları ve bisküvi ile süslenerek servise hazırlanır.
  • Not➡️➡️➡️ bu tarz bisküvili tatlıları servis öncesi hazırlamak çok daha iyi sonuç almanızı sağlar. İmkan varsa tüm ön hazırlıkları yapıp birleştirme işini servis öncesi yapmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder