14 Mayıs 2022 Cumartesi

Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi

 

Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 4 adet böreklik yufka
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • Tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için;

    • 2-3 yemek kaşığı hazırladığımız sostan
    • 1 adet yumurta
    • Susam çörekotu

      Pırasalı Börek (Denemeyen Kalmasın Müthiş Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranır.
    • Tencereye doğradığımız pırasaları koyalım, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim 2-3 dakika kadar suda haşlayalım ve süzgece alarak suyunu süzelim.
    • Uygun bir tavaya yarım su bardağına yakın sıvı yağ alalım ve iki adet soğanı yemeklik doğrayarak biraz kavuralım, salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim baharatları ilave edelim karıştıralım.
    • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz pırasaları ilave edelim birkaç dk kısık ateşte karıştırarak kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
    • Sos için hazırladığımız süt ve sıvı yağı uygun bir kapta karıştıralım.
    • Tezgaha yufkalardan birini serelim ve her tarafına fırça ile sostan sürelim ve iki ucu üst üste gelecek şekilde ortadan ikiye katlayalım tekrar sostan sürelim.
    • Uzun taraf kenarından biraz içeri doğru boş bırakalım ve yufkanın her tarafına pırasadan biraz serpelim biraz da peynir serpelim ve yuvarlak köşesinden başlayarak silindir şeklinde saralım.
    • Dört parmak kalınlığında keserek fırın kağıdı serili yada yağlanmış tepsiye dizelim 2-3 kaşık ayırdığımız sosa 1 adet yumurta koyarak çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim susam çörek otu serpelim.
    • 180 derecede önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder