14 Mayıs 2022 Cumartesi

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram parçalanmış kemikli tavuk eti
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber

    Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanı alacalı soyarak yarım ay şeklinde doğrayıp tuzlu suyun içine koyalım.
  • Patatesleri küp küp küp doğrayıp yağ eklediğimiz tavada hafif kızartalım.
  • Ardından patlıcanları sudan alarak kurulayalım, onunda hafif şekilde kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.
  • Tavuk parçalarının üzerine 1,5 su bardağı su ekleyelim suyunu çeksin ve hafif kızartalım.
  • Haşlayıp hafif kızaran tavuk etinin üstüne zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı, biberleri katalım.
  • 1-2 dakika kavurup salça ve kabuğunu soyup doğranan domatesi ekleyelim.
  • 1 dakika da böyle pişirip üzerine kızarttığımız patates ve patlıcanları alalım karıştırmadan 1,5 -2 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Tuzunu, karabiberi de ilave edelim ve kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika arası pişirelim ve yemeğimiz hazırdır.
  • Nefis bir ana yemek olarak pirinç pilavı ile harika olur.

    Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder