Tahin Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı susam
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı süt (60 ml)Sosu için;
- Yarım su bardağı tahin (100 ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tahin Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tahin soslu kek için öncelikle kalıbımızı güzelce yağlayalım.
- Ardından kalıbımızın içerisine bolca susam serpelim ve bir kenara alalım.
- Kek harcı için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, tahin ve sütü ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu eledikten sonra karışımımıza ilave ederek kısa bir süre daha çırpalım.
- Hazır olan kek hamurumuzdan 1 çay bardağı kadarını ayıralım ve kalan hamuru kalıbımıza boşaltalım.
- Ayırdığımız hamurun üzerine süt ve kakao ekleyerek karıştıralım.
- Kakaolu harcımızı da kalıba aldıktan sonra kekimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken tahinli sosu için uygun bir kapta tahin ve pudra şekerini güzelce çırpalım.
- Pişen keki fırından alıp soğuttuktan sonra üzerine tahinli sosumuzu gezdirelim.
- Bol soslu tahinli kekimiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ceviz ya da fındık kırığı da serpebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kakaolu hamur için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder