Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tabak taze bezelye
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Pul biber
- Dereotu
Taze Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bezelyelerin kılçıklarını çıkarıyoruz.
- Zeytinyağın da soğanları kavuruyoruz.
- Sarımsakları doğruyoruz ve salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra domatesleri küp küp içine ekleyip 5 dk pişiriyoruz.
- Sonra bezelyeleri ve suyu ekliyoruz.
- Tuz ve pul biber katıp suyunu çekene kadar ortalama 35 dk kısık ateşte pişiriyoruz. Eger su biterse ekleyelim. Piştikten sonra üzerine dereotu doğruyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder